Sklep z koszulkami RETROAGE!!! Kupując koszulkę pomagasz opłacić serwer!
koszulki
Chogoukin Selections
Wpisał tbxx   
środa, 01 października 2014 09:35
Chogoukin Selections
W bogatej, liczącej aż 33 pozycje bibliotece tytułów na Bandai Playdia obok różnego rodzaju quizów, filmów interaktywnych i gier edukacyjnych znajdziemy również absolutnie niegrywalne twory, jakimi są „encyklopedie” – takie jak np. Chōgōkin Selections.

Recenzja



Chogoukin to znany również pod nazwami „Chōgōkin (超合金)” i „Cho-gokin” fikcyjny super stop metali, z którym po raz pierwszy mieliśmy do czynienia w mandze i anime pt. „Mazinger Z” autorstwa Go Nagai. W 1972 roku firma Popy wykorzystała ten termin do nazwania nowej linii zabawek – charakteryzującej się wysoką jakością, wykonanych głownie z metalu modeli robotów i postaci ze znanych serii manga/anime. Modele cechowało bogactwo detali oraz duża ilość ruchomych elementów. Zabawki trafiły również na wschód do USA gdzie były sprzedawane przez koncern Mattel pod nazwą „Shogun Warriors”. Modele Chogoukin produkowane są do dziś a obok niezliczonej ilości robotów i pojazdów znajdziemy znane również u nas postacie takie jak „Tygrysia Maska” czy „Hello Kity”.

Chogoukin Selections to dwupłytowa multimedialna encyklopedia przedstawiająca wybrane modele z lat ’70 i ’80. W encyklopedii zaprezentowano setki zdjęć prezentujących modele z różnych ujęć, animacje ukazujące funkcje zabawek oraz oryginalne reklamy emitowane w japońskich stacjach TV. Oprócz zdjęć i filmów, znajdziemy także opisy i omówienia poszczególnych modeli. Po prostu biblia każdego fana kolekcjonującego modele, a zarazem program zupełnie bezwartościowy dla pozostałych użytkowników Bandai Playdia.
Na płycie nr 2 zatytułowanej „Voice Selections” znajdziemy odgłosy wydawane przez wybrane zabawki, nagranie w formacie AudioCD.


Zdjęcia/Skany



Zdjęcia/skany: tbxx



Chogoukin Selections [NTSC-J]

 

Chogoukin Selections [NTSC-J] Box Front Chogoukin Selections [NTSC-J] Box Front Chogoukin Selections [NTSC-J] Box Front Chogoukin Selections [NTSC-J] Box Front
Chogoukin Selections [NTSC-J] Box Front Chogoukin Selections [NTSC-J] Box Front Chogoukin Selections [NTSC-J] Box Front Chogoukin Selections [NTSC-J] Box Front


Kod kreskowy: 4902425482699
Kod wydawcy: BKPD-01


Intro




Chogoukin Selections [NTSC-J] Intro


Video



Video: tbxx


Chogoukin Selections [NTSC-J] Video

Informacje



Także na: -
Wydawca: Bandai
Producent: Bandai
Gatunek: Miscellaneous>>General
Liczba graczy: 1
Data wydania:



Poprawiony: środa, 01 października 2014 09:48
 
4
3
HOT!
Zaloguj się aby oceniać gry.

Komentarze  

 
#1 Jahoo 2014-10-01 17:22
Oby po tych wszystkich "grach" w końcu trafił się jakiś konkret, bo jak nie, to czarno to widzę...
 
 
#2 tbxx 2014-10-01 20:31
Więcej tytułów na Playdię już nie mamy ;)
 
 
#3 kanarekkk 2014-10-01 20:42
Bogu niech będą dzieki :D pora na porno niczym Pia Carrot :P
 
 
#4 Jahoo 2014-10-01 22:38
No, dawno już nie patrzyłem na rozpikselowane panienki. :D
 
 
#5 Baieros 2014-10-01 22:47
Wbrew pozorom faktycznie u kolekcjonerów tych zabawek mogło to mieć wzięcie jeśli rynek na to był spor :) Ja bym taką encyklopedię Nintendo czy Segi np kupił bardzo chętnie na dowolną konsolę, no może poza obecną generację. Recenzje się czytało krótko, zabrakło mi to opisów poszczególnych modeli, jakości grafiki i próbek dźwięku z drugiej płyty.
 
 
#6 nwc 2014-10-02 09:01
Musze mieć ta gre! :D
 
 
#7 Axi0maT 2014-10-02 10:06
Patrzac na to co nam ostatnio serwuje Pan administrator to powoli zaczynam obawiac sie o jego zdrowie psychiczne ;)
 
 
#8 Master 2014-10-03 09:44
Za niedługo kolejne zatrważające recenzje się pojawią :)
 

Zaloguj

Aktualnie online

Brak

Kalendarz imprez

Poprzedni miesiąc Lipiec 2019 Następny miesiąc
P W Ś C P S N
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31

Ostatnio komentowane


© 2006-2019 Retroage Wszystkie prawa zastrzeżone.
Materiały graficzne prezentowane na łamach www.retroage.net należą do odpowiednich im twórców i zostały użyte w celach informacyjnych.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
 
Game Boy Forever - Portal polskiej sceny Game Boy Atari Online - strona polskiej społeczności miłośników komputerów Atari / polish Atarians community website Mario City - wszystko o Mario!!! EMU-NES PL... wszystko o legendarnych konsolach NES / Famicom / Pegasus Amiga - Polski Portal Amigowy strefaPSX-wszystko o PlayStation i nie tylko Wiadomości ze świata Niebieskich RetroKomp / LOAD:ERROR:2013 DKiG Dawne Komputery i Gry - O imprezie RPG Maker - Zasoby, Gry, Porady i Skrypty - Tsukuru Archive Fighting Korner... o biciu po mordach GrajPoPolsku - portal autorskich spolszczeń gier i gamehackingu MWRC - Wszystko o serii Resident Evil squarezone.pl final fantasy, chrono cross, chrono trigger Ogród Balamb - spolszczenie Final Fantasy VIII na PC i PlayStation Mazemod is a web radio dedicated to amiga & tracker music culture streaming various styles of computer electronic music from the demoscene & computer art subculture. XboxArcade - Najszybciej rozwijające się forum o konsolach Xbox w Polsce! Stare Komputery - Strona z licznymi informatycznymi eksponatami EXEC - MAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA